טארט אפונה וגרעינים
אנחנו הצרפתים, מתים על טארט, וזה שלפניכם מיוחד במינו בזכות תוספת פריכה של גרעינים, זרעים וכמובן - אפונה.
קל
אנשים 4
30 דקות
40 דקות
זול
מרכיבים







מרכיבים
עבור אנשים 4
בסל:
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
מרכיבים עבור 4 אנשים
בסל:
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
- שלב 1מכינים את הבצק הפריך. מערבבים 250 גרם קמח עם 1 כף שומשום ו-1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתה. מוסיפים 125 גרם חמאה רכה ומערבבים עד למרקם חולי.
- שלב 2מוסיפים חלמון וטורפים עם 5 מ"ל מים קרים ו-2 קורטים של מלח. מעבדים את הבצק עד שהופך לכדור ומקררים לשעה במקרר. אם אין לכם זמן להכין בצק, מפזרים את הגרעינים על בצק מוכן ומרדדים שוב כדי שישקעו קלות.
- שלב 3מבשלים 300 גרם אפונה קפואה במים רותחים מומלחים ומסננים.
- שלב 4טורפים 3 ביצים עם 20 מ"ל שמנת או 200 גרם ריקוטה ומוסיפים מלח ופלפל.
- שלב 5מרפדים את תחתית הטארט באפונה, מכסים בתערובת הביצה והשמנת ואופים 30 דקות ב-180 מעלות. מגישים חם או קר. בון אפטיט
תנו לנו להפתיע אתכם
קל
בינוני
קשה
< 15 דקות
15 - 45 דקות
45 דקות ו- +
- גלה את המתכון
גספצ'ו אפונה עדינה ונענע
מרק קריר וטעים לקיץ, גספצ'ו עם אפונה ונענע לתוספת עדינות וצבע.
- גלה את המתכון
מאפה פסטה קונכיות עם אפונה
מאפים אישיים של פסטה ואפונה, ארוחת ערב קלילה וטעימה עם תוספת אפונה.
- גלה את המתכון
לזניה דגים ואפונה
כולם אוהבים לזניה קלאסית, אבל זאת שלנו היא עם טוויסט של תוספת דגים ואפונה ירוקה.
גלו גם




