לזניה דגים ואפונה
כולם אוהבים לזניה קלאסית, אבל זאת שלנו היא עם טוויסט של תוספת דגים ואפונה ירוקה.
נגיש
אנשים 4
40 דקות
45 דקות
בינוני
מרכיבים








מרכיבים
עבור אנשים 4
בסל:
200 גרם אפונה ירוקה קפואה של בונדואל
800 מ"ל ציר ירקות
חצי בצל
1 שן שום
30 גרם חמאה
200 גרם קמח לבן
250 מ"ל חלב
40 גרם פרמז'ן
110 גרם פירורי לחם
6 דפי לזניה
335 גרם פילה דג לבן
100 גרם גבינה מגורדת
מלח ופלפל
200 גרם אפונה ירוקה קפואה של בונדואל
800 מ"ל ציר ירקות
חצי בצל
1 שן שום
30 גרם חמאה
200 גרם קמח לבן
250 מ"ל חלב
40 גרם פרמז'ן
110 גרם פירורי לחם
6 דפי לזניה
335 גרם פילה דג לבן
100 גרם גבינה מגורדת
מלח ופלפל
מרכיבים עבור 4 אנשים
בסל:
200 גרם אפונה ירוקה קפואה של בונדואל
800 מ"ל ציר ירקות
חצי בצל
1 שן שום
30 גרם חמאה
200 גרם קמח לבן
250 מ"ל חלב
40 גרם פרמז'ן
110 גרם פירורי לחם
6 דפי לזניה
335 גרם פילה דג לבן
100 גרם גבינה מגורדת
מלח ופלפל
200 גרם אפונה ירוקה קפואה של בונדואל
800 מ"ל ציר ירקות
חצי בצל
1 שן שום
30 גרם חמאה
200 גרם קמח לבן
250 מ"ל חלב
40 גרם פרמז'ן
110 גרם פירורי לחם
6 דפי לזניה
335 גרם פילה דג לבן
100 גרם גבינה מגורדת
מלח ופלפל
- שלב 1מבשלים את האפונה של בונדואל, (אין צורך להפשיר), לפי ההוראות שעל השקית. לאחר מכן מועכים את האפונה עם 30 מ"ל ציר במעבד מזון. מוסיפים מלח ופלפל.
- שלב 2קוצצים את הבצל והשום ומשחימים בחמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים במשך דקה. מוזגים את החלב, 60 מ"ל ציר ומביאים לרתיחה. מערבבים ללא הפסקה במטרפה. מרתיחים למשך דקה, מתבלים ומניחים בצד.
- שלב 3מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שלב 4בקערה, מערבבים פרמז'ן עם פירורי לחם ומניחים בצד. בתבנית לזניה, מורחים רבע מרוטב הבשמל.
- שלב 5מכסים בשכבת פסטה ומפזרים על מחצית מהדג. מכסים עם שכבת פסטה נוספת ומורחים את מחית האפונה.
- שלב 6חוזרים על הפעולה עד שנגמרים המרכיבים.
- שלב 7מסיימים בבזיקת פירורי לחם ופרמז'ן ואופים 40 דקות. בון אפטיט
תנו לנו להפתיע אתכם
קל
בינוני
קשה
< 15 דקות
15 - 45 דקות
45 דקות ו- +
גספצ'ו אפונה עדינה ונענע
מרק קריר וטעים לקיץ, גספצ'ו עם אפונה ונענע לתוספת עדינות וצבע.
מאפה פסטה קונכיות עם אפונה
מאפים אישיים של פסטה ואפונה, ארוחת ערב קלילה וטעימה עם תוספת אפונה.
גווקאמולי אפונה
ממרח שתמיד כיף לנשנש עם ירקות, טורטיה צ'יפס או סתם ככה בכפית, אנחנו הרשנו לעצמנו להציע גווקאמולה שעשוי מאפונה.
גלו גם