טארט יווני מלוח עם עדשים ירוקות, תרד וחצילים
טארט ים תיכוני שכיף להגיש לאורחים לצד כוס יין וסלט יווני.
נגיש
אנשים 4
15 דקות
55 דקות
זול
מרכיבים
מרכיבים
עבור אנשים 4
בסל:
100 גרם עדשים ירוקות מבושלות
400 גרם עלי תרד מבושלים
140 גרם חצילים קלויים של בונדואל
1 חבילה בצק עלים
4 ביצים
40 גרם גבינת פטה מגורדת
1 בצל קצוץ
1 יוגורט יווני
400 מ"ל שמנת לבישול
שמן זית
עשבי תיבול בסגנון יווני – אורגנו, רוזמרין , טרגון או אבקת שום
100 גרם עדשים ירוקות מבושלות
400 גרם עלי תרד מבושלים
140 גרם חצילים קלויים של בונדואל
1 חבילה בצק עלים
4 ביצים
40 גרם גבינת פטה מגורדת
1 בצל קצוץ
1 יוגורט יווני
400 מ"ל שמנת לבישול
שמן זית
עשבי תיבול בסגנון יווני – אורגנו, רוזמרין , טרגון או אבקת שום
מרכיבים עבור 4 אנשים
בסל:
100 גרם עדשים ירוקות מבושלות
400 גרם עלי תרד מבושלים
140 גרם חצילים קלויים של בונדואל
1 חבילה בצק עלים
4 ביצים
40 גרם גבינת פטה מגורדת
1 בצל קצוץ
1 יוגורט יווני
400 מ"ל שמנת לבישול
שמן זית
עשבי תיבול בסגנון יווני – אורגנו, רוזמרין , טרגון או אבקת שום
100 גרם עדשים ירוקות מבושלות
400 גרם עלי תרד מבושלים
140 גרם חצילים קלויים של בונדואל
1 חבילה בצק עלים
4 ביצים
40 גרם גבינת פטה מגורדת
1 בצל קצוץ
1 יוגורט יווני
400 מ"ל שמנת לבישול
שמן זית
עשבי תיבול בסגנון יווני – אורגנו, רוזמרין , טרגון או אבקת שום
- שלב 1מפשירים את החצילים של בונדואל.
- שלב 2מרדדים את הבצק לתבנית פאי ואופים 10 דקות ב-180 מעלות.
- שלב 3מטגנים את השום והבצל בשמן זית ומקררים.
- שלב 4טורפים את הביצים עם השמנת והיוגורט היווני. מוסיפים גבינת פטה, עשבי תיבול יוונים, תרד מבושל ואת תערובת הבצל/ שום.
- שלב 5מוסיפים את העדשים המבושלות לתערובת התרד ומוזגים לתבנית. מפזרים פרוסות חצילים של בונדואל מעל הטארט.
- שלב 6אופים 45 דקות ב-160 מעלות. מגישים או מקררים. בון אפטיט
תנו לנו להפתיע אתכם
קל
בינוני
קשה
< 15 דקות
15 - 45 דקות
45 דקות ו- +
גראטן עשיר עם חצילים קלויים ופטריות
גראטן שהוא מעדן, לארוחת ערב שוברת שגרה, אפוי עם חצילים קלויים ופטריות.
לזניה עם חצילים קלויים
לזניה טעימה כל כך, אפילו אולי יותר מזאת שהמאמא האיטלקית מכינה, עם תוספת של חצילים קלויים.
מיני פיצה חצילים
פיצה וחצילים, שילוב בין שניים שנועדו זה לזה, כאן בגרסת מיני ועם תוספת ירקות.
גלו גם