קלפוטי אפונה
קלפוטי בצרפתית פירושו "מעדן ממולא", וזה שלנו הוא לא פחות ממעדן ממולא באפונה ירוקה ועדינה.
נגיש
אנשים 4
10 דקות
25 דקות
זול
מרכיבים







מרכיבים
עבור אנשים 4
בסל:
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
מרכיבים עבור 4 אנשים
בסל:
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
- שלב 1מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שלב 2מנפים את הקמח לקערת סלט. יוצרים גומה באמצע ושוברים פנימה את הביצים.
- שלב 3מערבבים את הקמח והביצים. מוסיפים באיטיות את החלב תוך כדי טריפה ואז את השמנת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- שלב 4קוצצים דק את העירית, הנענע או הבזיליקום ומוסיפים לתערובת.
- שלב 5משמנים בחמאה 4 תבניות אישיות או תבנית אחת רגילה. מוסיפים את האפונה הקפואה לתבניות ומוזגים את הקלפוטי.
- שלב 6אופים בתנור 25 דקות. הקלפוטי מוכן כשהתערובת זהובה.
- שלב 7מוציאים את קלפוטי האפונה מהתנור, מגישים בטמפרטורת החדר לצד סלט. בון אפטיט
תנו לנו להפתיע אתכם
קל
בינוני
קשה
< 15 דקות
15 - 45 דקות
45 דקות ו- +
- גלה את המתכון
גספצ'ו אפונה עדינה ונענע
מרק קריר וטעים לקיץ, גספצ'ו עם אפונה ונענע לתוספת עדינות וצבע.
- גלה את המתכון
מאפה פסטה קונכיות עם אפונה
מאפים אישיים של פסטה ואפונה, ארוחת ערב קלילה וטעימה עם תוספת אפונה.
- גלה את המתכון
לזניה דגים ואפונה
כולם אוהבים לזניה קלאסית, אבל זאת שלנו היא עם טוויסט של תוספת דגים ואפונה ירוקה.
גלו גם




