קלפוטי אפונה
קלפוטי בצרפתית פירושו "מעדן ממולא", וזה שלנו הוא לא פחות ממעדן ממולא באפונה ירוקה ועדינה.
נגיש
אנשים 4
10 דקות
25 דקות
זול
מרכיבים







מרכיבים
עבור אנשים 4
בסל:
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
מרכיבים עבור 4 אנשים
בסל:
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
3 ביצים גדולות
20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול
25 מ"ל חלב
80 גרם קמח
עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
- שלב 1מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שלב 2מנפים את הקמח לקערת סלט. יוצרים גומה באמצע ושוברים פנימה את הביצים.
- שלב 3מערבבים את הקמח והביצים. מוסיפים באיטיות את החלב תוך כדי טריפה ואז את השמנת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- שלב 4קוצצים דק את העירית, הנענע או הבזיליקום ומוסיפים לתערובת.
- שלב 5משמנים בחמאה 4 תבניות אישיות או תבנית אחת רגילה. מוסיפים את האפונה הקפואה לתבניות ומוזגים את הקלפוטי.
- שלב 6אופים בתנור 25 דקות. הקלפוטי מוכן כשהתערובת זהובה.
- שלב 7מוציאים את קלפוטי האפונה מהתנור, מגישים בטמפרטורת החדר לצד סלט. בון אפטיט
תנו לנו להפתיע אתכם
קל
בינוני
קשה
< 15 דקות
15 - 45 דקות
45 דקות ו- +
גספצ'ו אפונה עדינה ונענע
מרק קריר וטעים לקיץ, גספצ'ו עם אפונה ונענע לתוספת עדינות וצבע.
מאפה פסטה קונכיות עם אפונה
מאפים אישיים של פסטה ואפונה, ארוחת ערב קלילה וטעימה עם תוספת אפונה.
לזניה דגים ואפונה
כולם אוהבים לזניה קלאסית, אבל זאת שלנו היא עם טוויסט של תוספת דגים ואפונה ירוקה.
גלו גם