Pinterest

קלפוטי אפונה

קלפוטי בצרפתית פירושו "מעדן ממולא", וזה שלנו הוא לא פחות ממעדן ממולא באפונה ירוקה ועדינה.
נגיש
אנשים 4
10 דקות
25 דקות
זול

מרכיבים

מרכיבים
עבור אנשים 4
בסל:

300 גרם אפונה קפואה של בונדואל

3 ביצים גדולות

20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול

25 מ"ל חלב

80 גרם קמח

עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
מרכיבים עבור 4 אנשים
בסל:

300 גרם אפונה קפואה של בונדואל

3 ביצים גדולות

20 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול

25 מ"ל חלב

80 גרם קמח

עירית, נענע או בזיליקום (לפי הטעם)
  1. שלב 1
    מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שלב 2
    מנפים את הקמח לקערת סלט. יוצרים גומה באמצע ושוברים פנימה את הביצים.
  3. שלב 3
    מערבבים את הקמח והביצים. מוסיפים באיטיות את החלב תוך כדי טריפה ואז את השמנת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. שלב 4
    קוצצים דק את העירית, הנענע או הבזיליקום ומוסיפים לתערובת.
  5. שלב 5
    משמנים בחמאה 4 תבניות אישיות או תבנית אחת רגילה. מוסיפים את האפונה הקפואה לתבניות ומוזגים את הקלפוטי.
  6. שלב 6
    אופים בתנור 25 דקות. הקלפוטי מוכן כשהתערובת זהובה.
  7. שלב 7
    מוציאים את קלפוטי האפונה מהתנור, מגישים בטמפרטורת החדר לצד סלט. בון אפטיט
תנו לנו להפתיע אתכם
קל
בינוני
קשה
< 15 דקות
15 - 45 דקות
45 דקות ו- +
  • גספצ'ו אפונה עדינה ונענע

    גספצ'ו אפונה עדינה ונענע

    מרק קריר וטעים לקיץ, גספצ'ו עם אפונה ונענע לתוספת עדינות וצבע.

  • מאפה פסטה קונכיות עם אפונה

    מאפה פסטה קונכיות עם אפונה

    מאפים אישיים של פסטה ואפונה, ארוחת ערב קלילה וטעימה עם תוספת אפונה.

  • לזניה דגים ואפונה

    לזניה דגים ואפונה

    כולם אוהבים לזניה קלאסית, אבל זאת שלנו היא עם טוויסט של תוספת דגים ואפונה ירוקה.