טארט אפונה וגרעינים
אנחנו הצרפתים, מתים על טארט, וזה שלפניכם מיוחד במינו בזכות תוספת פריכה של גרעינים, זרעים וכמובן - אפונה.
קל
אנשים 4
30 דקות
40 דקות
זול
מרכיבים







מרכיבים
עבור אנשים 4
בסל:
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
מרכיבים עבור 4 אנשים
בסל:
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
250 גרם קמח
כף שומשום
1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתן
125 גרם חמאה רכה
4 ביצים
300 גרם אפונה קפואה של בונדואל
20 מ"ל שמנת או 200 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל
- שלב 1מכינים את הבצק הפריך. מערבבים 250 גרם קמח עם 1 כף שומשום ו-1 כף פרג, גרעיני דלעת או זרעי פשתה. מוסיפים 125 גרם חמאה רכה ומערבבים עד למרקם חולי.
- שלב 2מוסיפים חלמון וטורפים עם 5 מ"ל מים קרים ו-2 קורטים של מלח. מעבדים את הבצק עד שהופך לכדור ומקררים לשעה במקרר. אם אין לכם זמן להכין בצק, מפזרים את הגרעינים על בצק מוכן ומרדדים שוב כדי שישקעו קלות.
- שלב 3מבשלים 300 גרם אפונה קפואה במים רותחים מומלחים ומסננים.
- שלב 4טורפים 3 ביצים עם 20 מ"ל שמנת או 200 גרם ריקוטה ומוסיפים מלח ופלפל.
- שלב 5מרפדים את תחתית הטארט באפונה, מכסים בתערובת הביצה והשמנת ואופים 30 דקות ב-180 מעלות. מגישים חם או קר. בון אפטיט
תנו לנו להפתיע אתכם
קל
בינוני
קשה
< 15 דקות
15 - 45 דקות
45 דקות ו- +
גספצ'ו אפונה עדינה ונענע
מרק קריר וטעים לקיץ, גספצ'ו עם אפונה ונענע לתוספת עדינות וצבע.
מאפה פסטה קונכיות עם אפונה
מאפים אישיים של פסטה ואפונה, ארוחת ערב קלילה וטעימה עם תוספת אפונה.
לזניה דגים ואפונה
כולם אוהבים לזניה קלאסית, אבל זאת שלנו היא עם טוויסט של תוספת דגים ואפונה ירוקה.
גלו גם